Закон і Бізнес


Виховна лінійка


№27 (1273) 04.07—08.07.2016
4065

Керівників китайського банку звільнили за те, що вони відшмагали співробітників великою лінійкою за погані результати на тренінгу. А тренер «Академії лідерства» вважає, що таке покарання дозволяє підвищити свідомість.


Двох керівників банку на північному заході Китаю усунено від роботи після того, як в Інтернеті з’явилося відео, де показано, як один із менеджерів публічно принижує співробітників.

На кадрах четверо чоловіків і четверо жінок стоять в ряд на імпровізованій сцені, коли до них підходить чоловік з мікрофоном і питає, чому їх показники на тренінгу були гіршими. Всі співробітники по черзі перераховують причини, які перешкодили їм краще виконати роботу. Після цього той, який запитує, з великою лінійкою в руці підходить до кожного і б’є його.

Крім того, неназваний співробітник банку заявив, що ляпаси були не єдиним покаранням для співробітників — того дня на тренінгу 16-ти службовцям поголили голови.

Після публікації відео тренер Цзян Ян із шанхайської «Академії лідерства», зображений на кадрах, публічно вибачився за свою поведінку. При цьому він заявив, що такі методи нібито є «одним із найбільш ефективних способів підвищити свідомість», повідомляє видання South China Morning Post.