Закон і Бізнес


Поліція перевіряє дані про замінування судів в Одесі


21.06.2016 16:45
1999

Сьогодні, о 15:00, до поліції надійшло телефонне повідомлення від невідомої жінки про те, що о четвертій годині вибухне Київський районний суд м. Одеси.


Як повідомили “ЗіБ” в Управлінні Нацполіції в Одеській області, на даний час слідчо-оперативна група Київського відділу поліції, вибухотехніки і рятувальники виїхали для обстеження об'єкта та прилеглої до нього території.

Окрім того, сьогодні одеська поліція вже перевірила інформацію про вибухові пристрої в будівлі господарського суду. З будівлі суду було евакуйовано біля 150 працівників та відвідувачів суду. Водночас жодних пристроїв не було виявлено.

Наразі працівниками поліції вживаються першочергові розшукові заходи щодо встановлення особи, яка надала неправдиві відомості до поліції.

Відомості про дану подію внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. 

Зауважимо, такі повідомлення досить часто використовуються як засіб тиску на суддів з метою затягування процесу, перенесення судового засідання тощо.