Закон і Бізнес


Хрещення он-лайн


№22 (1268) 28.05—03.06.2016
3782

У Шотландії дітей планують хрестити через Skype. Таким чином, церква хоче показати, що готова до викликів сучасного суспільства, яке все більше використовує нові технології. А заразом розраховує скоротити відтік парафіян.


Враховуючи значне зменшення кількості парафіян, керівництво шотландської церкви заявило про готовність до експериментів у сфері електронної комунікації з віруючими. Серед послуг, які вже незабаром зможе запропонувати церква, називається хрещення дитини в інтерактивному режимі, наприклад, через сервіс Skype.

Детальніше такі плани обговорюватимуться вищим керівництвом шотландської церкви вже найближчим часом, коли в Единбурзі відбудуться традиційні щорічні збори.

Автори ідеї стверджують, що реалізація плану з інтерактивного спілкування з парафіянами дозволить привернути увагу більшої кількості людей до питань і проблем релігійного характеру в довгостроковій перспективі. Крім того, готовність до змін і експериментів повинна показати, що шотландська церква готова до будь-яких викликів з боку сучасного суспільства і технологій.

Уточнюється, що на такі кроки церква може піти через те, що в період з 2004-го до 2016 року кількість її парафіян зменшилася на третину.