Закон і Бізнес


Цнотливий Instagram


№22 (1268) 28.05—03.06.2016
3654

В Ірані провели арешти і порушили більш як 20 кримінальних справ через аморальне використання соціальної мережі Instagram. Підозрювані в злочинах розміщували в мережі фото і відео місцевих моделей без хіджабу.


В Ірані вісім чоловік арештовано за звинуваченням у використанні Instagram в аморальних цілях. Про це повідомляє AFP. Арешти відбулися в ході дворічної операції «Павук II», де використали підставних агентів. Метою правоохоронців був пошук моделей, які розміщували через додаток для обміну фотографіями і відеозаписами свої фото без хіджабу, що заборонено в Ірані.

У заяві суду фігурують 170 чоловік — фотографи, гримери, моделі і менеджери салонів краси, які вели акаунти в Інстаграмі. За словами голови суду з комп’ютерних злочинів в Тегерані Джавада Бабаї, всі вони поширювали «аморальну і таку, що суперечить нормам ісламу, культуру». Він додав, що, крім арештів, зараз владою порушено кримінальні справи стосовно більш ніж 20 підозрюваних.

Агентство відзначає, що в Ірані заблоковані Фейсбук, Твіттер і YouTube, проте Instagram доступний і користується великою популярністю.