Закон і Бізнес


НААУ поскаржиться Порошенку на розробку профільного закону


24.05.2016 17:49
2582

Національна асоціація адвокатів України повторно звернулася до заступника глави Адміністрації Президента, координатора Ради з питань судової реформи Олексія Філатова з пропозицією включити до складу робочої групи з реформи адвокатури представників органів адвокатського самоврядування.


Відповідний лист голови НААУ, РАУ Лідії Ізовітової направлений 24 травня, повідомляє "ЗіБ" з посиланням на НААУ.

Ситуація з розробленням проекту змін до Закону про адвокатуру обговорювалась на позачерговому засіданні Ради адвокатів України. Члени РАУ в свою чергу відзначили, що удосконалення роботи органів адвокатського самоврядування є прерогативою професійної спільноти, інтереси якої представляє єдина професійна організація адвокатів – Національна асоціація адвокатів України.

В НААУ вважають, що зміст законопроекту не повною мірою відповідає інтересам адвокатури, а найбільше занепокоєння викликають зміни до системи органів адвокатського самоврядування.

З огляду на це РАУ було прийнято рішення повторно просити включити від НААУ до складу відповідної робочої групи членів вищих та регіональних органів адвокатського самоврядування, яких уповноважила на те вся адвокатська спільнота, та винести на обговорення робочої групи пропозиції і зауваження НААУ.

Окрім того, Л.Ізовітову уповноважили звернутися до Президента України з метою привернення його уваги до потенційних загроз незалежності адвокатури, які несе сформований без участі адвокатів законопроект Ради з питань судової реформи.