Закон і Бізнес


НААУ відмовили у статусі потерпілої у справі Грабовського

Адвокати хочуть поскаржитись на суддю, який приймав рішення, до ВККСУ


24.05.2016 16:03
2143

23 травня 2016 р. Печерський районний суд м. Києва відмовив Національній асоціації адвокатів України у статусі потерпілої сторони у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства заступника голови ВКДКА, адвоката Юрія Грабовського.


Як повідомили "ЗіБ" в НААУ, Асоціація оскаржувала бездіяльність слідчого, що, на думку НААУ, виражається у невиконанні ст. 55 Кримінального кодексу в частині визнання НААУ потерпілою стороною, та просила скасувати постанову слідчого про відмову.

В НААУ вважають, що висновки слідчого зроблені без урахування факту роботи Юрія Грабовського у Асоціації та обрання його рішенням з'їзду адвокатів заступником голови ВКДКА. НААУ відзначає, що як юридична особа Асоціація відповідно до КПК може бути визнана потерпілою внаслідок понесення матеріальних збитків.

Однак, суд залишив без задоволення скаргу на постанову слідчого Головної військової прокуроратури. Ухвала суду не підлягає оскарженню.

Адвокати, які представляли НААУ у цій судовій справі, мають намір написати скаргу на дії слідчого судді до Вищої кваліфікаційної комісії суддів.