Закон і Бізнес


Мін’юст відкоригував вимоги до працівників установ судекспертиз


24.05.2016 14:19
5041

Міністерство юстиції України внесло зміни в довідник кваліфікаційних характеристик посад працівників науково-дослідних установ судових експертиз, зокрема визначено, що директор науково-дослідного інституту (центру) повинен мати стаж роботи за фахом не менше 10 р. (зараз 15 р.).


Відповідні зміни до довідника передбачені наказом Міністерства юстиції від 16.05.2016 №1393/5.

Довідник містить кваліфікаційні вимоги, зокрема до освітнього рівня, до таких працівників установ судових експертиз як директор науково-дослідного інституту, заступник директора, учений секретар, головний інженер, завідувач відділення/лабораторії/ відділу, судовий експерт, головний / провідний / старший / молодший науковий співробітник.

Таким чином до довідника внесено наступні зміни: 

1) слова «повна вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або магістра» та «повна вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра» у всіх відмінках замінити словами «вища освіта другого рівня за ступенем магістра» у відповідних відмінках;

2) слова «науковий ступінь доктора або кандидата наук» у всіх відмінках замінити словами «науковий ступінь доктора філософії або доктора наук» у відповідних відмінках;

3) слова «науковий ступінь кандидата наук» у всіх відмінках замінити словами «науковий ступінь доктора філософії» у відповідних відмінках.

Закон і Бізнес