Закон і Бізнес


Число виправдувальних вироків зросте – в.о.голови ВСС


С.Міщенко: Кількість виправдувальних вироків з набуттям чинності новим КПК дійсно збільшиться, але не беруся прогнозувати їх число.

30.10.2012 09:22
2960

Кількість виправдувальних вироків з набуттям чинності новим Кримінальним процесуальним кодексом збільшиться, хоча прогнозувати їхнє число поки що не варто.


Так заявив виконувач обов’язків голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Станіслав Міщенко в інтерв’ю кореспонденту «ЗіБ».

Він зазначив: «Вважаю, що кількість виправдувальних вироків з набуттям чинності новим КПК дійсно збільшиться, але не беруся прогнозувати їх число. Час покаже».

Ймовірність збільшення кількості виправдувальних вироків зумовлена не тільки скасуванням інституту повернення кримінальної справи на додаткове (нове) розслідування, а також розширенням у новому КПК, на відміну від нині чинного процесуального закону, переліку випадків для постановлення таких вироків, додав С.Міщенко.

«Разом з тим уважаю, що лише практика застосування положень нового КПК дасть повноцінну відповідь на це запитання», - завершив свій коментар в.о. голови ВСС.

Детальніше інтерв’ю із Станіславом Міщенком читайте тут.