Закон і Бізнес


Асоціацію адмінсуддів прийняли у члени Європейської асоціації


Президент Асоціації Олександр Пасенюк

12.05.2016 14:04
2015

На засіданні Генеральної асамблеї Європейської асоціації адміністративних суддів 5 травня було прийнято одноголосне рішення про прийняття Асоціації адміністративних суддів в члени відповідної Європейської асоціації.


Як пояснили "ЗіБ" в Асоціації адмінсуддів, це розширить можливості суддів адмінсудів України  щодо донесення до офіційних інституцій РЄ та ЄС реальних проблем судової системи в Україні, оскільки саме Асоціація Європейських адміністративних суддів представляє інтереси адміністративних суддів в усіх офіційних інституціях РЄ та ЄС.

Зауважимо, Асоціація Європейських адміністративних суддів заснована в 2000 році та об’єднує національні асоціації адміністративних суддів, а також адміністративних суддів країн ЄС та РЄ. 

Як зазначають представники Асоціації, для країн ЄС є нонсенсом дискусія про доцільність функціонування адміністративної юстиції, оскільки саме існування адміністративної юстиції є гарантією від свавільних рішень, дій та бездіяльності органів державної влади. "Країни ЄС із сильними демократичними інституціями та чітким розумінням цінностей не лише  самостійно ініціюють створення адміністративної юстиції, але й забезпечують її ефективне функціонування" - зауважують в ААСУ.