Закон і Бізнес


Правий курс

Виборців привабили обіцянки зупинити нашестя нелегалів


№18 (1264) 01.05—13.05.2016
3612

Перемогу в першому турі президентських виборів, які пройшли в минулі вихідні, отримав кандидат від ультраправої «Партії свободи» Норберт Гоффер. Він має 36% голосів.


На думку аналітиків, такий результат переможцеві забезпечили запевнення зупинити нашестя нелегалів. Тема міграції стала головною під час цієї кампанії. За останній рік Австрія прийняла більш як 100 тис. чоловік.

«Обраний на посаду президента повинен бути президентом усіх австрійців, але абсолютно ясно, що це не змусить мене відмовитися від своїх переконань. У мене є власні цінності, і я їх дотримуватимуся», — заявив Н.Гоффер.

У другому турі з ним зустрінеться незалежний кандидат, колишній лідер «зелених» Александер ван дер Беллен — з потомствених дворян Псковської губернії.

Для правлячих соціалістів вибори обернулися провалом. Канцлер Веренер Файман не приховує розчарування: «Я дуже засмучений таким результатом. Це серйозний сигнал для уряду. Ми повинні налагодити тіснішу співпрацю й досягти кращих результатів».

Вперше з післявоєнних часів дві найбільші партії Австрії — соціал-демократи та Народна партія — опинилися поза боротьбою. Більше того, обидва їх кандидати показали найгірші в історії результати. Тому будь-який підсумок президентських виборів означатиме серйозні зміни у внутрішній політиці країни, повідомляє Euronews.