Закон і Бізнес


В Україні заборонили російські фільми, оприлюднені після 1.01.2014


21.04.2016 15:17
2251

В Україні заборонили трансляцію фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які були вперше опубліковані (демонстровані) після 1 січня 2014 року. До цього ця заборона поширювалась на фільми, які вироблені після 1 січня 2014р. без прив'язки до часу публікації такого фільму.


Відповідний Закон (проект №3359) “Про внесення змін до Закону України "Про кінематографію" (щодо фільмів держави-агресора)” опублікували в "Голосі України".

Необхідність прийняття цих змін пояснювали тим фактом, що раніше вимоги Закону дозволяли російським виробникам кінопродукції обходити його заборони. Зокрема, прокатні посвідчення для фільмів, які вироблені після 1.01.2014, виписували заднім числом і відповідно фільми потраплять на екрани українців.

Нагадаємо, Закон про кінометографію передбачено, що в Україні забороняється розповсюдження  і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, що створюють позитивний образ працівників держави-агресора, працівників радянських органів державної  безпеки, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України, а також забороняється трансляція фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора.

Заборона розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора, поширюється на демонстрування будь-яких фільмів незалежно від країни походження, виробництва після 1 серпня 1991 року.  

А от заборона трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди,  зазначених вище органів та дій, тепер поширюватиметься на фільми, вироблені та (або) вперше оприлюднені (демонстровані) після 1 січня 2014 року.

Закон і Бізнес