Закон і Бізнес


Товстун — знахідка для прибульця

Боротися з ожирінням не можна, кепкуючи з недосконалості фігури


Навряд чи прибульці обиратимуть жертв за фігурою. А гладким землянам варто відвідувати спортзал передусім для підтримки здоров’я.

№16 (1262) 16.04—22.04.2016
7742

Британців образила реклама про прибульців, які передусім викрадають гладких людей. У такий спосіб намагався залучити клієнтів спортзал, пропонуючи потенційним відвідувачам мінімізувати ризики від зустрічі із зеленими чоловічками.


Тренажерний зал потрапив під шквал критики жителів графства Дербшир, у центрі Англії, після того, як розмістив рекламний банер з прибульцем і написом «Вони наступають… і коли вони прилітають, то товстих забирають першими!» За допомогою абонемента спортзал пропонує «врятувати себе» від інопланетного викрадення.

Напис обурив засновницю організації із захисту людей від знущань Наталі Гарві. Вона визнала його глузуванням з огрядних людей, зокрема з гладких дітей, які соромляться своєї повноти. «Нам дійсно необхідно боротися з ожирінням, але робімо це підтримуючи, підбадьорюючи і не жартуючи з недосконалості фігури!» — закликала активістка в одному з постів і запропонувала прибрати рекламу зі стіни будинку. Н.Гарві підтримали користувачі Твіттеру, після чого на ситуацію звернула увагу британська преса і телеканал «Бі-Бі-Сі».

Виконавчий директор компанії, яка володіє спортзалом, запевнив, що мова йде виключно про пропаганду здорового способу життя. Для цього не потрібно бути худим, але слід боротися з надмірною вагою, заявив він у розмові з The Telegraph. За його словами, в компанії не хотіли нікого образити, а лише змусити посміятися із себе.

У квітні 2015 року жителі Лондона зібрали десятки тисяч підписів під петицією проти реклами виробника спортивного харчування в метрополітені, слоган якої промовляв: «Твоє тіло готове до пляжу?» Британці просили визнати її образливою й наполягали на необхідності сприймати своє тіло таким, яким воно є. Незабаром плакати зняли, проте транспортне управління Лондона стверджувало, що це рішення не пов’язане з обуренням громадян і петицією.