Закон і Бізнес


Створено колегію АМКУ для оскарження публічних закупівель


07.04.2016 14:45
4251

З 1 квітня 2016 року набув чинності Закон України "Про публічні закупівлі", згідно якого Антимонопольний комітет України є органом оскарження у сфері публічних закупівель. Тому у межах відомства було створено Постійно діючу адміністративну колегію АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель.


Це передбачено розпорядженням Антимонопольного комітету України від 05.04.2015 № 6-рп.

Як інформували "ЗіБ" у АМКУ, постійно діюча адміністративна колегія з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель діятиме з метою неупередженого та ефективного захисту прав та законних інтересів осіб, пов’язаних з участю у процедурах закупівлі. Рішення цієї Колегії приймаються від імені Антимонопольного комітету України.

Порядок діяльності Колегії встановлюється відповідно до Закону України «Про Антимонопольний комітет України». Порядок оскарження процедур закупівель та розгляду Колегією відповідних скарг визначений статтею 18 Закону. За подання скарги до органу оскарження справляється плата. Розмір плати визначається Кабінетом Міністрів України.