Закон і Бізнес


В Києві запрацює онлайн будинок юстиції

До кінця року проект хочуть поширити у всіх регіонах країни


07.04.2016 14:21
3266

Сьогодні у Міністерстві юстиції пройшла презентація нового проекту – Онлайн будинку юстиції. Проект стане продовженням ініціативи запровадження онлайн сервісів, яка з минулого року діє на сайті міністерства. Онлайн будинок юстиції протестують в Києві.


Так, як пояснили "ЗіБ" у Міністерстві, пілотний проект реалізовується на базі Головного територіального управління юстиції у м. Києві і з часом буде поширений на всю країну. Після тестування проект презентують на засіданні Уряду. "Не маю сумніву, що Кабмін підтримає поширення даної ініціативи на всю країну, тож до кінця цього року він стане реальністю для всієї країни", - зауважив Міністр юстиції Павло Петренко.

До вже існуючих сервісів додадуть близько 20 нових.

Очікується, що переведення всіх послуг Мін’юсту в онлайн режим дасть можливість спростити життя українців, зменшити кількість бюрократичних процедур і запобігти корупції.

Користуватися Онлайн будинком юстиції можуть всі без винятку громадяни з будь-якої  точки світу. Єдина необхідна умова – наявність Інтернету. При цьому інтерфейс розроблений таким чином, щоб не висувати значних вимог до якості мережі.

Як пояснив керівник головного теруправління юстиції в м. Києів Станіслав Куценко, паралельно з новими сервісами на порталі Онлайн будинку юстиції буде реалізовано соціальний ліфт, завдяки якому на роботу до органів юстиції громадяни зможуть потрапити без зв’язків, а відповідно до своїх знань, вмінь та навичок. «Всі наші вакансії будуть розміщені на цьому порталі. Тут також можна буде подати резюме. Після цього ми проводитимемо співбесіди і братимемо на роботу найбільш достойних претендентів», - додав він.