Закон і Бізнес


Крок нагору

Голову ВСС урочисто провели на підвищення


С.Міщенко зачитав слова подяки колективу ВСС своєму колишньому керівникові Л.Фесенку.

№43 (1082) 25.10—02.11.2012
3788

Колектив Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ привітав Леоніда Фесенка з обранням на посаду судді Верховного Суду.


За інформацією прес-служби ВСС, під час урочистого зібрання з цієї нагоди колектив подякував своєму керівнику за високий професіоналізм, відданість справі, відповідальність, принциповість, вірність ідеалам правди й справедливості. Саме завдяки цим якостям Л.Фесенку вдалося організувати роботу суду касаційної інстанції на високому рівні.

«Своєю багаторічною плідною дія­льністю ви зробили вагомий внесок у справу розбудови незалежного суду в нашій державі та зміцнення авторитету судової влади. Дозвольте побажати вам нових здобутків на професійній ниві в ім’я розквіту незалежної України та її народу», — відзначив виконуючий обов’язки голови ВСС Станіслав Міщенко, вітаючи колегу з новою віхою в кар’єрі.

У свою чергу Леонід Іванович подякував колегам за плідну працю, професіоналізм, толерантність, виваженість і принциповість у прийнятті рішень та побажав їм і надалі активно сприяти утвердженню законності, принципів верховенства права в Україні.

Як повідомляв «ЗіБ», постановою ВР від 18.09.2012 №5262-VI Л.Фесенка було обрано суддею ВС. Крім того, донедавна його називали одним з претендентів на посаду очільника ВС.

Водночас після переходу Л.Фесенка до ВС у Вищому спеціалізованому суді утворилася ще одна вакансія: крім посади заступника голови ВСС, яку обіймав Микола Пшонка, котрий вийшов у відставку, тепер вільним стало й крісло голови ВСС. З кандидатурами на ці посади Рада суддів загальних судів має визначитися на своєму найближчому засіданні.