Закон і Бізнес


КМУ визначив норми споживання газу за відсутності лічильників

Вартість газу за попередніми нормами збираються перерахувати


23.03.2016 17:05
16068

Уряд сьогодні затвердив норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників. Зокрема, ці показники становлять 4,4 куб. м на людину в місяць, якщо встановлена плита газова та за наявності централізованого газопостачання.


Відповідні цифри передбачені постановою Кабміну від 23 березня 2016 р. №203 "Про норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників". 

Також постановою визначено наступні норми споживання газу населення у разі відсутності лічильника:

- 7,1 куб. м на людину в місяць - при наявності плити газової та у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача.

- 14 куб. м на людину в місяць - при наявності плити газової та водонагрівача. 

У період відсутності централізованого гарячого водопостачання населення норма споживання природного газу на плиту газову встановлюється 7,1 куб. метра на людину на місяць.

Строк відсутності гарячого водопостачання (понад 6 годин на добу у разі цілодобового водопостачання або понад 30 відсотків загального часу подавання води за добовим графіком), в який не включається перерва в його постачанні у нічний час (з 24 до 6 години), фіксується у двосторонньому акті, що підписується теплопостачальною організацією та оператором газорозподільної системи і є підставою для перерахунку населенню плати за гаряче водопостачання та газ.

За згаданий період населення не здійснює плату за користування централізованим гарячим водопостачанням. Оператор газорозподільної системи після закінчення півріччя надсилає абонентові перерахунок за спожитий газ у період відсутності централізованого гарячого водопостачання.

Перерахунок вартості природного газу, спожитого населенням у період застосування норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників, визначених постановою КМУ від 29 квітня 2015 р. № 237 “Про внесення змін до норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників”, здійснюється в порядку, затвердженому Міненергетики.

Окрім того, Кабмін постановою від 23.03.2016 р. №204 визнав такими, що втратили чинність, низку своїх постанов стосовно норм споживання природного газу.

Закон і Бізнес