Закон і Бізнес


Оприлюднені рекомендації РЄ про мережевий нейтралітет


22.03.2016 17:31
2449

Оприлюднено український переклад Рекомендацій Комітету Міністрів Ради Європи від 13.01.2016 щодо керівних вказівок впровадження принципу мережевого нейтралітету для забезпечення захисту прав на свободу висловлювань Інтернет-користувачів, на отримання та обмін інформацією, на управління Інтернет-трафіком, а також на конфіденційність та приватне життя.


Рекомендація CM / Rec (2016) 1 державам-членам із захисту й заохочення права на свободу вираження поглядів та право на приватне життя стосовно мережевого нейтралітету ухвалена Комітетом Міністрів Ради Європи 13 січня 2016 на 1244 засіданні заступників міністрів.

Зокрема, в документі говориться,що Інтернет-користувачі мають право на свободу вираження поглядів, у тому числі права на отримання та обмін відомостями, за допомогою послуг, додатків та пристроїв за своїм вибором. Ці права повинні здійснюватися без дискримінації за будь-якою ознакою, як то статі, сексуальної орієнтації, раси, кольору шкіри, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного або соціального походження, належності до національних меншин, майнового стану, народження або іншого статусу.

Право Інтернет-користувачів на отримання та обмін інформацією не повинно бути обмежене за допомогою блокування, сповільнення, погіршення або дискримінації Інтернет-трафіку чи бути залежним від конкретного змісту, послуг, додатків і пристроїв, або трафіку, пов'язаного з послугами, що надаються на підставі ексклюзивних угод або тарифів.

Інтернет-користувачі повинні мати право на підключення до Інтернету з характеристиками, визначеними в договірних угодах, які вони уклали з провайдерами послуг доступу в Інтернет на основі конкретної і адекватної інформації, що надається користувачам з урахуванням усіх аспектів, які могли б вплинути на їх доступ до Інтернету і право одержувати та обмінюватись інформацією.

Також рекомендації містять положення щодо рівноправності процедури Інтернет-трафіку, плюралізму  і різноманітності інформації, захисту персональних даних та відповідальності Інтернет-провайдерів.

З українською версією  неофіційного перекладу Рекомендацій Комітету Міністрів Ради Європи можна ознайомитися за посилання.

Закон і Бізнес