Закон і Бізнес


КпАП під контроль


№13 (1259) 26.03—01.04.2016
4224

Парламентарі готуються ускладнити процедуру внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення, зобов’язавши нардепів для цього готувати виключно окремі законопроекти.


Як повідомляв «ЗіБ», у листопаді минулого року в парламенті було зареєстровано законопроект №3542, в якому пропонувалось ускладнити процедуру підготовки змін до Кримінального і Кримінального процесуального кодексів. Зокрема, для внесення змін до них передбачалось готувати виключно окремий проект.

Нині в парламент зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо удосконалення процедури внесення змін» (№4256), яким пропонується запровадити ті самі вимоги до внесення змін до КпАП. Пояснюється це тим, що за нинішніх умов нардепи можуть підготувати «пакетні» зміни до низки актів і таким чином провести «непоміченими» зміни й до кодексу.

Водночас у головному науково-експертному управлінні ВР указали, що така процедура може ускладнити роботу законодавця, адже замість одного йому доведеться подавати кілька проектів.