Закон і Бізнес


В Україні створено Асоціацію адміністративних суддів


Президент Асоціації Олександр Пасенюк

04.03.2016 13:41
5304

Сьогодні в Києві відбулись установчі збори Всеукраїнської громадської організації “Асоціація адміністративних суддів”. Її президентом обрали Олександра Пасенюка, суддю Конституційного Суду України, голову Вищого адміністративного суду у 2004 - 2011 рр.


Як повідомляє кореспондент “ЗіБ”, віце-президентами стали суддя Окружного адміністративного суду Києва Богдан Санін та судді ВАСУ Наталія Блажівська та Юрій Цвіркун.

На установчих зборах відзначалось, що Асоціація створюється не за бажанням зверху, а за ініціативою суддів знизу, які щоденно роблять свою роботу, розуміють виклики, проблеми, недоліки та перспективи і шляхи покращення взаємоїдії суддів та влади, суддів і суспільства.

Окрім того, було обрано 15 членів правління, які є представниками всіх апеляційних адміністративних округів і ВАСУ, створено ревізійну комісію та прийнято статут.

Захід виявився досить масштабний - близько сотні участників, а привітати зі створенням Асоціації прийшли представники народних депутатів, адвокатських організацій, а також іноземні гості, зокрема експерт з Німеччини Йорг Пуделко. Також своїх колег відвідав і суддя ЛОАС Володимир Кравчук, який нещодавно заснував Асоціацію розвитку суддівського самоврядування.

Гості відзначили велику кількість створених суддівських асоціацій, а тому висловили ідею, що, можливо, згодом асоціаціям варто було би об'єднатись в одну.

Під стінами ВАСУ, де проходили установчі збори, до початку заходу були громадські активісти, які вимагали, щоб до складу правління увійшли харківські і львівські судді.

Закон і Бізнес