Закон і Бізнес


ОАСК буде роз'яснювати питання адмінсудочинства


29.02.2016 16:02
4349

Окружний адміністративний суд міста Києва розпочинає проект «Обізнаний – значить озброєний», в рамках якого судді роз’яснюватимуть положення процесуального законодавства в сфері здійснення адміністративного судочинства. Такі роз'яснення будуть публікуватись раз на два тижні на сайті суду.


Як повідомили "ЗіБ" у ОАСК, мета проекту – підвищення рівня правової освіченості громадськості шляхом проведення широкої роз’яснювальної кампанії. Завдання проекту – виклад доступною мовою та з використанням зрозумілих прикладів правил застосування окремих положень Кодексу адміністративного судочинства України. 

Раз на два тижні на сайті суду будуть опубліковані роз’яснення положень процесуального законодавства в сфері здійснення адміністративного судочинства, що найчастіше викликають запитання у сторін процесу. Серед питань, що будуть роз’яснені найближчим часом – наслідки пропущення строків звернення до суду, порядок вирішення питання про відвід судді, зміни позовних вимог тощо. 

«Ми часто стикаємось з тим, що сторони у справі не розуміють різниці між письмовим провадженням та скороченим провадженням, або, наприклад, намагаються змінити предмет або підставу адміністративного позову вже після початку розгляду справи по суті. У випадках, коли сторону представляє кваліфікований юрист чи адвокат, такі аспекти не потребують детальних пояснень, однак, коли стороною у справі виступає громадянин без юридичної освіти та досвіду участі у судових справах, виникають труднощі та плутанина у розумінні окремих процесуальних положень. Ми сподіваємось, що наш проект «Обізнаний – значить озброєний» буде корисною шпаргалкою не лише для сторін судового процесу, але і для всіх громадян, які хочуть більше знати і розуміти», - переконаний голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк.