Закон і Бізнес


Депутат запропонував перенести дату набрання чинності КПК


22.10.2012 11:03
1251

Перенести дату набрання чинності новим Кримінальним процесуальним кодексом України на 1 липня 2013 року запропонував народний депутат Юрій Кармазін.


Законопроект про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо відтермінування набрання ним чинності № 11372 було розроблено у зв'язку з тим, що, на думку автора документу, органи державної влади, які наділені повноваженнями відповідно до новоприйнятого КПК України ще не готові до реалізації його положень. Адже передбачених шести місяців для набрання чинності новим КПК не достатньо для повноцінної та належної дії його положень.

Зокрема, як вказується у пояснювальні записці до законопроекту,  досі не здійснено усіх необхідних дій для реалізації положень КПК України, передбачених його перехідними положеннями.

Варто зауважити, що даний проект, насправді, не має ніякої перспективи і його внесення можна розцінювати лише як політичний жест Юрія Кармазіна. Із законопроектом зможе працювати лише парламент наступного скликання. Однак згідно Регламенту ВР проекти, що не проголосовані в першому читанні, у новому скликанні парламенту вважаються відкликаними, якщо автор законодавчої ініціативи їх не перереєструє. Відомо, що Юрій Кармазін в цих виборах народних депутатів участі не бере.