Закон і Бізнес


В Україні може з'явитись банк правових позицій адвокатури

НААУ збирає інформацію


17.02.2016 16:52
2548

Адвокатів просять надсилати проекти правових позицій, які ґрунтуються на їх успішній роботі у конкретних справах. За допомогою цієї інформації буде сформовано банк даних правових позицій адвокатури.


Таку ініціативу адвоката Ганни Боряк схвалив Комітет законотворчих ініціатив з питань адвокатської діяльності при Національній асоціації адвокатів України.

Як пояснили "ЗіБ" в НААУ, такі правові позиції адвокатів, після їх попереднього обговорення, могли б прийматись як правова позиція адвокатури України і використовуватись у практичній діяльності адвокатського співтовариства.

Правові позиції адвокатури України за своєю природою мають інформаційний характер і є узагальненням адвокатського досвіду, який міг би використовуватись у практичній роботі адвокатів при здійсненні захисту у кримінальних справах, а також при представництві інтересів громадян і організацій у цивільних, господарських та адміністративних справах, відзначають в НААУ. На семінарах по підвищенню кваліфікації подібні правові позиції могли б використовуватись в якості кейсів при використанні технології кейс-стаді.

Якщо маєте бажання подітись досвідом, то слід врахувати, що відповідні правові позиції необхідно викладати в межах однієї-півтора сторінки. Надіслати проекти правових позицій можна за адресою: м. Київ, вул. Ярославська 6, 5-й поверх або на електронну адресу: a.gumenyuk@unba.org.ua; контактна особа - Анжела Гуменюк.

У найближчий час зразки таких правових позицій буде викладено для обговорення на сайті НААУ.