Закон і Бізнес


Чекай біля моря роботи


№7 (1253) 13.02—19.02.2016
3084

У столиці Венесуели Каракасі торгові центри перейшли на скорочений графік роботи — вони будуть відчинені всього лише 4 години на день. Піти на такий крок було вирішено заради економії електроенергії.


За словами міністрів країни, через засуху внаслідок дії кліматичного феномена Ель-Ніньо рівень води на 18 гідроелектростанціях Венесуели досяг мінімального критичного рівня, повідомляє ВВС News.

Очікується, що скорочення роботи магазинів призведе до масових звільнень — три чверті торгових центрів в Каракасі працюють у дві зміни, і тому половина працівників може виявитися незатребуваною.

«Якщо ми вимкнемо світло вдень і не працюватимемо, це негативно позначиться на нашому бізнесі. Це ж самий пік роботи — люди приходять обідати», — заявив працівник піцерії в одному із торгових центрів Каракаса.

Крім цього, уряд Венесуели звернувся до місцевих жителів з проханням економити електроенергію. З січня в країні введено режим скороченого водопостачання.

В останні кілька років Венесуела не може вибратися з економічної кризи. Падіння світових цін на нафту, яка є головним джерелом валютних надходжень, лише посилило ситуацію. У країні відзначаються висока інфляція і дефіцит споживчих товарів. А 15 січня президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив надзвичайний економічний стан в країні на строк 60 днів.

У відповідному указі наголошується, що він направлений на захист соціальних прав у сфері освіти і охорони здоров’я.

А раніше, 5 січня, в країні було введено надзвичайні економічні заходи, метою яких, за словами Н.Мадуро, є «збільшення фундаментальних показників виробництва, розповсюдження товарів, їх комерціалізації і регулювання цін».