Закон і Бізнес


У Херсонському міському суді працюватиме 46 суддів


04.02.2016 12:58
3489

Сьогодні Рада суддів України прийняла рішення стосовно кількості суддів у новоствореному Херсонському міському суді. Після обговорення було вирішено залишити у суді 46 посад суддів.


Як нагадав голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк, указом Президента від 19.01.2016 були ліквідовані три суди: Дніпровський, Суворовський та Комсомольський, і натомість створений новий - Херсонський міський суд. Наказом голови ДСАУ від 25.01.2016 були визначені заходи щодо ліквідації трьох установ, а наказом від 29.01.2016 - щодо створення нового суду.

Відтак виникла необхідність визначити штатну чисельність у Херсонському міськсуді. Відповідно до закону її визначає ДСАУ за погодженням з РСУ.

За словами З.Холоднюка, загальна чисельність суддів у трьох судах - 46 ( у тому числі одна вакансія). Голова ДСАУ запропонував два варіанти: залишити штат у складі 46 осіб чи зменшити до 43. Він розповів, що спостерігається тенденція зменшення кількості справ і навантаження на суддів. Якщо проаналізувати показники надходження справ та навантаження на суддів за 2013-2015 рр., то зменшення складає приблизно 10%.

Як повідомляє кореспондент "ЗіБ", члени РСУ підтримали пропозицію залишити 46 посад у новому суді. Оскільки, на думку окремих членів ради, тенденція щодо кількості справ може змінитися, а на вакансію вже є рекомендація Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Слід відзначити, на засіданні РСУ голова Ради В.Сімоненко розповіла: у грудні минулого року робоча група РСУ їздила до Херсону, перевіряла діяльність Дніпровського райсуду м.Херсона і виявила певні порушення в автоматичному розподілі справ. "Потрібно зробити так, щоб проблеми з цього суду не перейшли до новоствореного", - наголосила В.Сімоненко.

Закон і Бізнес