Закон і Бізнес


Стало відомо, кого і чому звільнять у херсонських райсудах


28.01.2016 14:42
3176

Дніпровський, Комсомольській та Суворовський районні суди Херсона були ліквідовані з утворенням одного міськсуду, зокрема, з метою оптимізації видатків державного бюджету.


Таку позицію зайняла Державна судова адміністрація, коли вносила відповідну пропозицію Президенту України у грудні 2015 року. Копію проекту Указу та пояснювальної записки було надано ДСАУ на запит редакції видання «Закон і Бізнес».

Чиновники розраховують, що ліквідація трьох районних судів та утворення одного міського суду дозволить здійснити економію державних коштів за рахунок скорочення кількості дублюючих керівних посад, а саме:

- 2 голів судів;

- 1 заступника голови суду;

- 2 керівників апаратів судів;

- 3 заступників керівника апаратів судів.

Також планується скоротити працівників апаратів судів у штаті апарату новоствореного суду.

Згідно із фінансово-економічними розрахунками загальна місячна сума економії поточних видатків очікується на рівні 15 256 гривень щомісяця (в тому числі, 4,1 тис. за рахунок економії на керівних суддівських посадах та 7,4 тис. – на посадах працівників). Втім, бюджетної економії не передбачається: у подальшому, на думку чиновників, має з’явитися можливість спрямувати зекономлені кошти на підвищення рівня середньої заробітної плати працівників апаратів судів.

Докладніше – у свіжому номері газети «Закон і Бізнес».

Закон і Бізнес