Закон і Бізнес


Сьогодні в Києві обговорюватимуть податкові нововведення


09.02.2016 08:22
1961

9 лютого 2016 року з 11:00 по 13:00 пройде круглий стіл, на якому експерти обговорять питання, які виникли у платників податків через зміни до Податкового кодексу України (закон № 909-19)та окреслять найбільшвигідні шляхи вирішення проблем, пов'язаних з нововведеннями.


Як повідомили "ЗіБ" у АПУ, крім загального огляду змін, внесених Законом України від 24.12.2015 № 909-19 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році", на заході також обговорять наступні питання:

- чи всі платники податку на прибуток підприємств повинні подати звітність за 9 місяців 2016 року та сплатити авансовий внесок «2/9»? Чи буде компенсація цього внеску?

- чим підтверджується право на бюджетне відшкодування після виключення п.200.5 ст.200 Податкового кодексу України?

- «узгодження» сум бюджетного відшкодування: що залишилося поза увагою?

- проведення відшкодування: у чому різниця порядку відшкодування за двома Реєстрами? Яким чином будуть виділятися гроші з Бюджету на ці два реєстри?

- які наслідки для платника ПДВ виявлення невідповідності критеріям, передбачених п.200.19 ст.200 Податкового кодексу України?

- статистика відшкодування без проведення документальних перевірок (статистика ДФС України);

- на кого покладається контроль за правильністю ведення Реєстрів і проведення відшкодування?

Участь в обговоренні приймуть народні депутати, представники Державної фіскальної служби України, Міністерства фінансів України, фахівці у галузі оподаткування (практикуючі юристи, аудитори, бухгалтери).

Також попередньо запрошені: Андрій Журжій, народний депутат України, перший заступник голови Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики, Оксана Продан, народний депутат України, член Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики, Тетяна Острікова, народний депутат України, Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики, Наталія Куріленко, експерт Комітету АПУ з податкового та митного права, керівник податкової практики АК «Соколовський і Партнери», Віта Форсюк, керівник податкової практики ЮФ Jurimex, Андрій Фомічов, керівник податкової практики АО Juscutum, Владислав Соколовський, голова Комітету АПУ з податкового та митного права, керуючий партнер АК «Соколовський і Партнери», Наталія Дубина, керівник податкового департаменту АО Aver Lex, Андрій Стельмащук, керуючий партнер ЮФ «Василь Кисіль», Олександр Мінін, старший партнер WTS Consulting, Керівник Департаменту ДФС з оподаткування юридичних осіб, Керівник Департаменту податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України.

Порядок денний круглого столу можна доповнити іншими проблемними питаннями застосування норм ПДВ та податку на прибуток. Пропозиції надсилайте, будь-ласка,  на адресу: na@splf.ua

Відвідати круглий стіл можна буде за адресою: м. Київ, вул. Т. Шамрила, 23, прес-центр «ЛігаБізнесІнформ».

Вартість участі: для членів АПУ - безкоштовно; для інших учасників - 150 грн.

Деталі та додаткова інформація за посиланням.

Зареєструватися для участі можна тут.