Закон і Бізнес


Судово-медичного експерта затримали на хабарі в 700 $


Фото з сайту НПУ

20.01.2016 13:33
3715

Працівники Управління захисту економіки Національної поліції України в Закарпатській області спільно з прокуратурою затримали судово-медичного експерта, який підозрюється в вимаганні та отриманні від громадянина хабара у розмірі 700 доларів США за видачу висновку експертизи.


Як повідомили "ЗіБ" у НПУ, до працівників поліції надійшла інформація, що один із експертів районного відділення судово-медичних експертиз вимагає у громадянина грошову винагороду. За проведення судово-медичної експертизи та видачу останньому відповідного висновку із зазначенням ступеню тяжкості отриманих тілесних ушкоджень лікар забажав отримати 700 доларів США.

Під час отримання неправомірної вигоди, в приміщенні районного відділення правоохоронці затримали судово-медичного експерта. У особи 1971 року народження працівники УЗЕ вилучили одержані ним грошові кошти.

Слідчим відділом ГУНП в Закарпатській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Експерту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.