Закон і Бізнес


На сайті МВС можна перевірити авто за реквізитами власника


21.12.2015 17:15
122467

На веб-сайті МВС України з'явилася можливість перевірити транспортний засіб за реквізитами його власника. Згодом сервіс дозволить відслідкувати історію кожного автомобіля в Україні, зареєстрованого з 2012 року – кому належить авто, чи змінювався його колір, скільки разів потрапляло в ДТП.


Про це на брифінгу сьогодні, 21 грудня, повідомив в.о. директора Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, інформували "ЗіБ" у МВС.

Після необхідної авторизації кожен громадянин зможе отримати інформацію про автомобіль, зареєстрований на ту чи іншу особу. Зокрема, запитувачеві на електронну пошту буде надано базову інформацію: марку автомобіля, рік його випуску та рік реєстрації, а також об'єм двигуна.

Водночас процес авторизації в системі передбачає надання запитувачем інформації стосовно себе, аби власник автомобіля також міг дізнатися, хто цікавився його автотранспортом.

В.Криклій зазначив, що сервіс поки що працює в тестовому режимі. Базову інформацію можна отримати безкоштовно.

З часом у Головному сервісному центрі МВС планують збільшити перелік інформаційних послуг, додавши інформацію про зміну кольору авто, кількість потраплянь у ДТП тощо. Цю інформацію можна буде отримати  на платній основі, кошти від її надання надходитимуть до бюджету.

Ознайомитись з сервісом можна за посиланням.