Закон і Бізнес


Травми додаються…


Керування ховербордом вимагає відчуття рівноваги. Тому австралійцям радять не спокушати долю, а одягати шолом та інші захисні засоби.

№51 (1245) 19.12—25.12.2015
3677

В Австралії комісія з питань конкуренції та захисту споживачів видала пам’ятку для сьогоднішніх і потенційних власників ховербордів (міні-сегвеїв). Публікація з’явилася на офіційному сайті органу правління.


Комісія радить не піддаватися передсвятковій метушні і пам’ятати про необхідність ознайомитися з інструкцією з експлуатації пристрою перед використанням. Для водіїв міні-сегвеїв обов’язкове носіння шолома, наколінників, налокітників і напульсників під час катання на дошці.

«Контролювати ховерборд можна тільки завдяки рівновазі. Тому вірогідність впасти з нього дуже висока. Ви можете отримати такі травми, як переломи, вивихи, порізи, синяки, травми спини, черепно-мозкові травми та струс мозку», — написано в пам’ятці.

Комісія нагадує про те, що правила з управління міні-сегвеями відрізняються в штатах країни і радить дізнатися в місцевій поліції про умови використання транспортного засобу.

У листопаді міністр дорожнього руху Нового Південного Уельсу Дункан Гей оголосив про те, що на пристроях не можна їздити по дорогах міста.

Міні-сегвей — скейтборд, що пересувається по землі, на прототипі якого у фільмі «Назад в майбутнє» переміщався головний герой, мандрівник в часі Марті Макфлай. Вартість пристрою може складати від $200 до 2500.