Закон і Бізнес


ВР погодила дерегуляцію в агропромисловому комплексі


08.12.2015 16:38
2457

Депутати вирішили скасувати дію деяких дозвільних процедур та вимог у здійсненні господарської діяльності сільськогосподарських підприємств, а також обмежити повноваження окремих державних органів щодо функцій державного контролю.


Відповідний Закон (проект №2558а) “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі” сьогодні було прийнято в цілому. Зауважимо, на сайті ВР відсутній текст документу до другого читання, окрім того, низку правок погоджували з голосу. Тож наразі мова про остаточний текст йти не може.

Як пояснили "ЗіБ" у прес-службі ВР, Законом переглянуто окремі обов'язкові процедури та дозволи в агропромисловому комплексі (у сфері ветеринарії, пестицидів та агрохімікатів, тваринництва, харчових продуктів, рибного господарства, природокористування).

Відповідні зміни внесено до законів України "Про карантин рослин", "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності", "Про ветеринарну медицину", "Про племінну справу у тваринництві", "Про дитяче харчування", "Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них", "Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів", "Про ліцензування видів господарської діяльності", "Про пестициди і агрохімікати", "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", Кодексу України про надра, Кодексу України про адміністративні правопорушення.