Закон і Бізнес


«Центуріони» у вигнанні

Рим вирішили очистити від ряджених здирників


«Центуріони» відходять в історію. Сьогодні їм залишається тільки згадувати про свої минулі битви з «гладіаторами».

№49 (1243) 05.12—11.12.2015
3483

У районі Колізею і Форуму в Римі часто можна побачити людей у костюмах римських центуріонів, які позують з туристами за невелику винагороду. Проте з 26 листопада «центуріони» потрапили під заборону — разом з велорикшами та торговцями квитками.


Уповноважений з міського планування Франческо Паоло Тронка ухвалив указ, присвячений початку 8 грудня позачергового католицького ювілейного року, повідомляє Бі-Бі-Сі. На даний час Ф.Тронка виконує обов’язки голови міської адміністрації — до виборів нового мера.

В указі мовиться про недоречну та агресивну поведінку «центуріонів», які вимагають €5—10 за право їх сфотографувати. Крім того, вони отримують винагороди від організаторів екскурсій по місту за те, що переконують відвідувачів купувати квитки.

Багато хто з ряджених «центуріонів» приїжджає в центр з бідних районів столиці. Іноді вони вступають в бійки з «гладіаторами» при розподілі вигідних місць.

Указом також забороняється поява в деяких районах велорикш і продаж з рук квитків в музей і на автобуси.

Проведення ювілейних років в католицькій церкві має давню традицію. У такий рік церква надає віруючим додаткові можливості відпущення гріхів.

Католицький ювілейний рік оголошений папою Франциском в ознаменування 50-річчя другого Ватиканського собору, який був скликаний в 1962 році папою Іоанном XXIII. Собор продовжувався 3 роки, і на ньому було ухвалено важливі рішення з оновлення католицької церкви.

Сьогодні в Римі прикрашають парки і площі в центрі міста в очікуванні туристів. Останній подібний захід — у 2000 році — залучив до італійської столиці мільйони приїжджих.