Закон і Бізнес


Оголошено переможців конкурсу кейсів з КСВ


02.12.2015 10:04
3141

Стали відомі переможці конкурсу кейсів з корпоративної соціальної відповідальності, а також номінанти премії – Pro Bono Awards 2015.


Найкращий кейс у сфері корпоративної соціальної відповідальності отримала юридична фірма "Астерс" за кейс "Правнича школа ЄВА та "Астерс".

Премію Pro Bono Award 2015 отримали одразу дві фірми: юридична фірма "Василь Кісіль і Партнери" за кейс "Реформа управління державною власністю" і юридична фірма CMS Cameron McKenna за кейс, який стосувався оздоровлення дітей. 

Нагороду "Юридична компанія, що змінює країну" отримало адвокатське об'єднання Arzinger за кейс, який стосувався розробки пакету законів, спрямованих на боротьбу з корупцією в МОЗ шляхом передачі державних закупівель лікарських засобів та медичних виробів спеціалізованим організаціям (Всесвітня організація охорони здоров'я, ЮНІСЕФ, Crown Agents та ін.)

Окремо було відзначено кейс "Відкритий Суд", який презентував директор юридичної фірми Lions Litigate Станіслав Батрин.

Перший Всеукраїнський конкурс бізнес-кейсів із корпоративної соціальної відповідальності офіційно стартував 30 червня 2009 р. Організатор конкурсу — Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» за підтримки компаній Ernst&Young, «ВОЛЯ», «Австрійські авіалінії» і ЮФ «Астерс». Ідея Всеукраїнського конкурсу бізнес-кейсів з КСВ виникла з необхідності у донесенні корпоративної соціальної відповідальності до навчальних програм університетів та бізнес-шкіл.

Бізнес-кейсом вважається інноваційне рішення компанії у стратегічному контексті, що позиціює цілі та умови середовища, які впливають на рішення. Бізнес-кейси оцінюються міжнародним журі з наступних питань КСВ: організаційне управління; захист навколишнього середовища, трудові відносини; права людини, гендерна рівність; питання споживачів. Кращі бізнес-практики входять до посібника з КСВ за редакцією Центру Розвитку КСВ.  Свої кейси на конкурс подають бізнесмени, громадські організації, університети, муніципалітети.

Цього року за підтримки "Юридичної газети" було зібрано 45 кейсів компаній, які допомагають громадам, переселенцям та своїм співробітникам. Окрема номінація Pro Bono Awards 2015 - коли компанії своїми знаннями безкоштовно допомагають країні.

Закон і Бізнес