Закон і Бізнес


ВСУ визнав законним призначення Гонтаревої


01.12.2015 16:17
1761

Сьогодні Верховний Суд України відмовив у задоволенні заяви про перегляд постанови Вищого адміністративного суду України щодо неправомірного призначення Валерії Гонтаревої на посаду Голови Національного банку України у зв’язку з недостатністю у неї досвіду роботи на керівних посадах у банках України.


Як повідомили «ЗіБ» у НБУ,  таке рішення ВСУ прийняв у справі за позовом Юрія Кармазіна та Наталії Целовальніченко до Президента України Петра Порошенка та Голови Національного банку України Валерії Гонтаревої як третьої особи.

Заслухавши аргументи сторін, Верховний Суд України відмовив в задоволенні позовних вимог та наголосив, що його рішення є остаточним та оскарженню не підлягає.

Національний банк України констатує, що Верховний Суд України остаточно підтвердив рішення ВАСУ стосовно законності призначення В.Гонтаревої Головою Національного банку України.

Нагадаємо, що ВАСУ вже відхилив аналогічну позовну заяву Ю.Кармазіна та Н. Целовальніченко щодо законності призначення В.Гонтаревої на посаду Голови Національного банку України.