Закон і Бізнес


Вади професії


№46 (1240) 14.11—20.11.2015
3630

Популярний актор і телеведучий Абдул Азіз аль Кассар (Abdul Aziz al-Kassar) був арештований в торговому центрі столиці Саудівської Аравії після того, як його оточили десятки молодих прихильниць, щоб зробити з ним селфі.


Як повідомляє The Independent, аль Кассар був атакований групою фанаток в Ер-Ріяді, куди він приїхав з робочим візитом. «Перед поїздкою я запитав у моїх передплатників, де кращий торговий центр, і вони порадили мені аль Накхіл (Al nakheel). Я прийняв їхню пропозицію і опублікував в соціальних мережах інформацію про те, що збираюся відвідати центр в п’ятницю», — відзначив він. І додав, що така кількість прихильників стала для нього несподіванкою.

На відео, опублікованому в YouTube і Twitter, відображено: телеведучого оточив натовп прихильниць, які знімають його фотоапаратами та смартфонами. Після цього невідомий чоловік схопив знаменитість за сорочку і відтягнув убік. «Я зрозумів, що людина, яка схопила мене, — член комісії із заохочення чесноти і утримання від пороку (релігійна поліція) і не став чинити опір на знак пошани», — додав аль Кассар.

Поки телеведучого випустили на свободу під заставу. Його звинувачують в порушенні громадського порядку і використанні соціальних мереж для того, щоб зустрітися з жінками в торговому центрі і сфотографуватися з ними.

На думку аль Кассара, релігійна поліція повинна була попередити про наявність великої кількості фанаток, які чекають на нього, і пояснити акторові «триматися від них подалі».