Закон і Бізнес


Уряд дав вказівки щодо електронної пошти чиновників

Визначено вимоги до доменних імен держорганів


30.10.2015 15:29
4169

Посадові особи міністерств, центральних органів виконавчої влади, держадміністрацій для здійснення службового листування повинні використовувати виключно електронні поштові скриньки, розміщені на серверах, які перебувають у доменній зоні GOV.UA або .УКР.


Таку вказівку містить постанова Кабміну від 21 жовтня 2015 р. № 851, якою, зокрема, затверджено вимоги до доменних імен державних органів в українському сегменті Інтернету.

Кабмін розпорядився, що міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації мають забезпечити приведення власних доменних імен у відповідність із цією постановою. Органам місцевого самоврядування, суб’єктам господарювання державного та комунального секторів економіки це лише рекомендовано.

Органи виконавчої влади, інші держоргани згідно з постановою реєструють доменні імена для забезпечення представлення в Інтернеті своїх офіційних веб-сайтів, надання доступу через Інтернет до електронних реєстрів, баз даних та інших електронних інформаційних ресурсів, використання і обміну повідомленнями електронної пошти.

Відомості про осіб, які здійснюють адміністративний та технічний супровід доменного імені, є відкритими.

Програмно-технічні засоби, на яких розміщуються державні електронні інформаційні ресурси, для яких здійснюється реєстрація доменного імені, повинні розташовуватися на території України.

Електронний інформаційний ресурс, для якого зареєстровано доменне ім’я, включається до Національного реєстру електронних інформаційних ресурсів.

Для реєстрації доменного імені офіційного веб-сайту в Інтернеті реєстранти використовують:

у домені GOV.UA — слово (словосполучення) латинськими літерами, що відповідає повному чи скороченому офіційному найменуванню реєстранта або абревіатурі його офіційного найменування;

у домені .УКР — слово (словосполучення) кирилецею, що відповідає повному чи скороченому офіційному найменуванню реєстранта або абревіатурі його офіційного найменування.

Територіальні органи реєстрантів можуть реєструвати власні доменні імена із зазначенням місцезнаходження таких органів (область, район, місто, селище, село).

Закон і Бізнес