Закон і Бізнес


Норму газу в 1200 кубометрів дозволили використовувати протягом півроку


29.10.2015 08:29
1976

Відтепер соціальна норма споживання газу в розмірі 1200 кубометрів буде встановлена на весь опалювальний сезон (6 місяців). Тобто, людина зможе сама визначати, скільки газу використовувати в рамках соціальної норми щомісяця протягом опалювального сезону.


Відповідне рішення було прийнято Кабінетом Міністрів, повідомили “ЗіБ” в КМУ.

Уряд також вирішив, що у лютому 2016 року буде здійснено контроль реальних витрат населенням газу для опалення та оцінено необхідність збільшення соціальної норми у випадку холодної зими.

Згідно з рішенням Уряду було вирішено наступне:

- спростити перерахування субсидій за житлово-комунальні послуги на зимовий період. Воно буде здійснюватися в автоматичному режимі без подання повторних заявок.

- внести зміни до порядку перерахунку вартості опалення підприємств ЖКГ, який буде проводитися в щомісячному режимі в залежності від зовнішніх температур, а не раз на півроку, як було раніше.

- за результатами першого кварталу наступного року в залежності від ціни імпортованого газу та курсу національної валюти буде здійснено коригування ринкової ціни природнього газу.

- схвалено зміни до постанови про встановлення державних соціальних стандартів в сфері житло-комунального обслуговування, яка передбачає встановлення коригуючих коефіцієнтів для розрахунку витрат газу, електричної та теплової енергії на потреби опалення залежно від кількості поверхів будинків, нормативи користування послугами для централізованого опалення за умови обладнання житлових будинків приладами обліку теплової енергії, газопостачання за наявності за відсутності газових лічильників, електричною енергією для індивідуального опалення, диференційовано за періодами часу.