Закон і Бізнес


Інвестора захистять


№43 (1237) 24.10—30.10.2015
3982

В Україні запропоновано ввести посаду фінансового омбудсмена. Передбачається, що він стане гарантом додаткового захисту прав інвесторів під час реалізації ними своїх проектів.


В парламенті зареєстровано проект «Про внесення змін до Закону України «Про інвестиційну діяльність» (щодо повноважень омбудсмена з фінансів та інвестицій)» (№ 3292). Автори документа зазначають, що його розроблено задля впровадження механізму додаткового захисту прав та інтересів інвесторів і для створення в Україні належних умов для провадження інвестиційної діяльності.

Відповідними змінами передбачається наділити омбудсмена з фінансів та інвестицій такими повноваженнями, як взаємодія з органами держвлади та місцевого самоврядування з питань фінансів та інвестицій; розгляд звернень інвесторів з питань, що виникають при провадженні ними діяльності; внесення рекомендацій органам держвлади та місцевого самоврядування для їх вирішення з питань, зазначених в зверненнях інвесторів.

Також нова посадова особа сприятиме інвесторам у розвязанні питань, які виникають у процесі реалізації інвестиційних проектів у досудовому чи позасудовому порядку, й вноситме до Кабміну рекомендації щодо удосконалення законодавства України.