Закон і Бізнес


Мінекономіки скорочує штат Держстату та кількість звітів


05.10.2015 17:02
2015

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України прийняло рішення скоротити штат Державної служби статистики України на 20% до кінця року. Крім того, поетапно буде зменшено кількість обов’язкових статистичних звітів, які подають українські підприємства.


Як пояснили "ЗіБ" в Міністерстві, нову штатну структуру служби статистики Міністерство вже затвердило. Протягом наступних двох місяців відомство має провести необхідні процедури щодо скорочення співробітників згідно з законодавством про працю. Процедура торкнеться, головним чином, окремих регіональних відділень. Кількість відокремлених підрозділів районного (міського) рівня до оптимізації штату складає 481, а після оптимізації - 275.

Крім того, Мінекономіки почало скорочувати форми подачі статистики, які є обов’язковими для підприємств. Так, з наявних сьогодні 155 форм, вже скорочено 15. «Надалі ми плануємо скоротити максимальну кількість форм. Перший пакет – це ті форми статистики, які Держстат може скоротити самостійно, без  внесення змін у законодавство. На наступних етапах ми оптимізуємо звітність, що дозволить зменшити адміністративне навантаження на бізнес та підвищить якість статистичних даних», - додала перший заступник Міністра Юлія Ковалів.

Нагадаємо, Державна служба статистики України є уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі статистики. Серед завдань відомства - затвердження статистичної методології та звітно-статистичної інформації, формування інформаційної бази для прогнозування та аналізу тенденцій соціально-економічного розвитку, складання національних рахунків і т.д.