Закон і Бізнес


В 2016 в Україні з'явиться рибний патруль


30.09.2015 17:14
3020

В Україні з 2016 року запрацює новий орган Держрибагенства - рибний партуль. Працівників органу будуть набирати виключно на конкурсній основі, спочатку вони проходитимуть курс навчання, після - аттестацію. Зарплата нових рибних інспекторів складе від 4000 до 6000 гривень.


Про це на брифінгу в Будинку Уряду повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, інформували "ЗіБ" в КМУ.

Він зазначив, що на розгляд Кабінету Міністрів було подано ряд нормативно-правових актів щодо реформування рибної галузі, зокрема, нових правил рибальства, нових підходів до промислового вилову тощо. За словами міністра, Уряд підтримав пропозиції і вже незабаром в Україні з’явиться рибний патруль.

У свою чергу, Голова Державного агентства рибного господарства України Ярема Ковалів, зауважив, що на даний момент рибінспекція працює неналежним чином. Причиною цього, за словами Я.Коваліва, є низька заробітна платня та слабке матеріально-технічне забезпечення.  

«Все це можна змінити тільки провівши структурну, комплексну реформу органів рибоохорони. Тому сьогодні на розгляд Кабінету Міністрів були подані пропозиції щодо ліквідації діючих органів та створення нового рибного патруля»,- повідомив він.

«Зростання зарплати з півтори  тисячі гривень до 4-6 тисяч ми зможемо забезпечити за рахунок внутрішньої оптимізації, за рахунок того, що ми відмовимося від частини адміністративно-управлінського персоналу і кошти, які скеровувались на оплату їх праці, перенаправимо на оплату праці нових інспекторів», - повідомив Я.Ковалів.

Новий патруль запрацює з 2016 року. Пілотний проект набору працівників, забезпечення їх новими човнами, приборами нічного  бачення, біноклями тощо розпочнуть з Києва і Київської області.

Крім того, голова Держрибагентства повідомив, що планується і проведення  дерегуляції рибної галузі. Зокрема, для промислового вилову не потрібно звертатися кілька разів до агентства, достатньо буде одного дозволу. «Для того, щоб попасти у водойму і здійснити промисловий вилов не потрібно до нас звертатися 5 разів. Ми запроваджуємо один дозвіл, який видається на 5 років», - наголосив він.