Закон і Бізнес


Любительська рибалка може стати платною


29.09.2015 17:37
2819

Державне агентство рибного господарства України хоче ввести плату за любительський вилов риби, а отримані кошти направити на зариблення водойм.


Про це Голова Держрибагентства Ярема Ковалів повідомив в ефірі радіо «Вести»,  інформували "ЗіБ" в Держрибагентстві.

«Для того, щоб в тому числі ловити рибу любителю він повинен за це заплатити. Ці кошти мають направлятись виключно на зариблення водойм. Рибалка має це розуміти» , - сказав він.

Я. Ковалив, також зауважив, що такий порядок прийнятий у переважній більшості країн Європи, наприклад, у Франції та Німеччині.

Наразі Держрибагентство опрацьовує механізм сплати та вартість такої послуги. Планується, що вартість буде мінімальною і відповідатиме соціально-економічним можливостям громадян України, а механізм буде прозорим і зрозумілим суспільству.

Також, Ковалив нагадав, що Держрибагентство України ініціювало  створення на водоймах окремих зон для промислового та любительського і спортивного лову. Відповідне зонування передбачає розділення водойм на місця, де можуть здійснювати рибальство виключно промисловики, і місця, куди промисловики не можуть заходити, тому що вони виділені виключно для любительського та спортивного лову. Такі заходи спрямовані на врегулювання рибальства та на боротьбу з браконьєрством.