Закон і Бізнес


В Україні створено Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру


22.09.2015 17:25
3262

Наказом Генерального прокурора України Віктора Шокіна від 22 вересня 2015 року у структурі Генеральної прокуратури України утворено Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру (на правах самостійного структурного підрозділу).


Як пояснили "ЗіБ" у ГПУ, прокуратура створена у складі управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді, а також двох відділів: аналітично-статистичного та документального забезпечення. Відповідно до Закону її структуру та штатний розпис погоджено із директором Національного антикорупційного бюро України.

Прокуратуру очолить заступник Генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який матиме першого заступника та заступника.

Згідно із Законом на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру покладаються наступні функції: нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, яке здійснюється Національним антикорупційним бюро України; підтримання державного обвинувачення у відповідних провадженнях та представництво інтересів громадянина або держави в суді у випадках, передбачених цим Законом і пов’язаних із корупційними або пов’язаними з корупцією правопорушеннями.

Укомплектування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проходитиме на конкурсній основі у відповідності з процедурою, встановленою положеннями Закону України «Про прокуратуру».