Закон і Бізнес


МОЗ хоче посилити контроль за рекламою безрецептурних ліків


27.08.2015 17:48
2977

Перший заступник Міністра охорони здоров’я вважає, що слід посилити контроль за рекламуванням безрецептурних лікарських засобів. Відповідна робоча група в Міністерстві вже працює над цим питанням.


Про це Олександра Павленко зазначила під час засідання робочої групи з питань удосконалення законодавства щодо рекламування лікарських засобів, повідомили “ЗіБ” в МОЗ.

“Головне на сьогодні визначитися з тим, хто та за якими критеріями має контролювати рекламу безрецептурних лікарських засобів, оскільки останнім часом збільшилося засилля реклами, яка вводить в оману споживача” - зауважила вона.

Учасники засідання обговорили загальний вектор роботи групи – посилення контролю реклами лікарських засобів, розглянуто запропоновані проекти змін до критеріїв, що застосовуються при визначенні лікарських засобів, рекламування яких заборонено, пропозиції до порядку розгляду справи щодо порушення законодавства про рекламу лікарських засобів.

Нагадаємо, наказом МОЗ України від 24 липня 2015 р. № 467 створено робочу групу з питань удосконалення законодавства щодо рекламування лікарських засобів. Головою робочої групи призначено Першого заступника Міністра охорони здоров’я Олександру Павленко. Робоча група була створена задля вироблення механізму, що захистить споживача рекламної продукції та лікарських засобів, але в той же час врахує інтереси фармгалузі.