Закон і Бізнес


Кабмін хоче звернутись до ЄСПЛ стосовно О.Сенцова


26.08.2015 14:21
2886

Уряд України прийняв рішення щодо направлення четвертого позову до Європейського суду з прав людини проти Російської Федерації. Це позов «Україна проти Росії», частиною якого є порушення права на правосуддя Олега Сенцова і інших українських громадян, які були незаконно засуджені російським судом.


Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час  засідання Уряду в середу, 26 серпня.

Як пояснили “ЗіБ” в КМУ, цей позов до Європейського суду з прав людини проти РФ Міністерство юстиції направляє після сьогоднішнього рішення Кабінету Міністрів.

Арсеній Яценюк також відзначив вчорашню зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Нової Зеландії в Україні і Польщі Венді Хінтон. Глава Уряду нагадав, що Нова Зеландія є непостійним членом Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй: «Наші західні партнери, постійні й непостійні члени Радбезу ООН, поставлять питання щодо незаконного засудження Сенцова і інших громадян України  в Раді безпеки ООН. Тому що Росія, яка є постійним членом Ради безпеки, - постійно порушує Статут Організації Об’єднаних Націй і всі міжнародно-правові документи, які є основою глобальної архітектури безпеки, поваги до прав людини і громадянина».