Закон і Бізнес


Для покращення настрою


№31 (1225) 01.08—07.08.2015
4238

Кожен четвертий британський юрист уживає наркотики «з рекреаційною метою». Багато хто вживає кокаїн та інші так звані наркотики класу А просто на робочому місці, йдеться в результатах дослідження, проведеного у Великій Британії.


З 800 юристів, що взяли участь в опитуванні, 60% сказали, що пробували наркотики. 80% вживали кокаїн, щоб підвищити працездатність, 77% зізнались, що знайомі з екстезі, а про куріння марихуани сказали 93% тих, хто спробував заборонені речовини, повідомляє The Times.

80% з них розповіли, що вживали наркотики вдома, 17% не посоромилися спробувати їх на роботі, а у випадку з британськими барристерами відсоток виявився ще вищим — 22% з тих, хто відповів на запитання ствердно, повідомили, що «покращували настрій» просто в суді. При цьому більш як половина опитаних виступили за декриміналізацію наркотиків.

Представник юридичного співтовариства Law Society заявив, що «не можна миритися» з такими тенденціями, проте визнав, що подібний результат дослідження — реакція на дуже велике навантаження на юристів. «У нас є гарячі лінії для підтримки юристів, що потерпають від стресу чи залежностей», — прокоментував він ситуацію. Аналогічно висловилися й в британській Юридичній раді (Bar Council). Її представник Сем Мерсер сказав, що організація «запроваджує стратегію із подолання стресу й підтримки здоров’я» юристів.