Закон і Бізнес


ВСС узагальнить практику щодо постановлення неправосудного рішення


20.05.2015 15:57
2364

До плану роботи Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ на І півріччя 2015 включено узагальнення судової практики розгляду кримінальних проваджень стосовно кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 375, 376 КК.


Таку відповідь було надано Судом на прохання Ради суддів терміново розглянути питання щодо скликання Пленуму ВССУ для надання рекомендацій щодо застосування статей 375, 376 Кримінального кодексу України, а також застосування кримінально-процесуального законодавства на стадії досудового розслідування у кримінальних справах.

Водночас, як повідомили "ЗіБ" у РСУ, ВССУ звернувся до Верховного Суду України з проханням висловити позицію щодо проблемних питань застосування згаданих статей Кримінального кодексу, що потребують надання роз’яснень, та шляхів їх вирішення.

Нагадаємо, ст. 375 КК передбачає відповідальність за остановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови, а ст. 376 - за втручання в діяльність судових органів.