Закон і Бізнес


Нових працівників системи юстиції зводили в СІЗО

Держслужбовці мають зрозуміти - вони обслуговують народ так само, як офіціанти в ресторані


20.04.2015 09:37
22405

Усі державні службовці, які беруть хабарі, мають сидіти не в своїх кабінетах, а в тюрмах.


З такою заявою під час візиту до Київського слідчого ізолятора виступив заступник Міністра юстиції України Гія Гецадзе, повідомили "ЗіБ" у Мін'юсті.

«До ізолятора разом з нами прийшли нові працівники системи юстиції, які були призначені після проведеного Мін’юстом відкритого конкурсу. Ми сподіваємося, вони працюватимуть порядно. Ми продемонстрували, що їх чекає в разі хабарництва. Держслужбовці-хабарники мають сидіти не в своїх кабінетах, а тут – у тюрмах. Вони мають затямити, що вони обслуговують народ так само, як офіціанти в ресторані, куди приходять українці. Якщо у службовців немає такої мотивації, вони мають написати заяви про звільнення», - наголосив Гія Гецадзе.

Окрім того, Гецадзе відзначив, що нині розробляється план реформування пенітенціарної системи, і запросив громадськість, а також західних партнерів та донорські організації долучитися до цього процесу.

«Це різні напрями реформування пенітенціарної системи. Ми зараз працюємо над новими програмами реабілітації, над введенням ефективної системи пробації, а також над зміною інфраструктури пенітенціарних закладів», - повідомив Гія Гецадзе. За його словами, одним із головних завдань є приведення умов утримання громадян до європейських норм та збільшення площі на кожного, хто перебуває за ґратами.

У свою чергу в.о. начальника управління Державної пенітенціарної служби у Києві та Київській області Юрій Сіденко зауважив наступне: «Каналізаційна система, система вентиляції, система стін, які побудовані більше 150 років тому, потребують негайної заміни. Їх ремонти – це викидання коштів на вітер. Відремонтувати все це значно дорожче, ніж побудувати нове».