Закон і Бізнес


ВР погодила пропозиції Порошенка до Закону про тарифи


10.04.2015 09:00
2804

Установлення державними колегіальними органами державних регульованих цін у розмірі, нижчому за економічно обґрунтований, здійснюється за погодженням з Кабінетом Міністрів України з одночасним поданням на розгляд ВР проекту закону про внесення змін до закону про Державний бюджет України на відповідний рік.


Такі зміни передбачені Законом "Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення цін (тарифів)" (проект №0919) з пропозиціями Президента. Вчора цей Закон був прийнятий в цілому.

Відзначимо, що згідно Закону в зазначеному вище проекті зміни до Закону про держбюджет повинні містити джерела відшкодування різниці між державними регульованими і економічно обґрунтованими цінами.

Аналогічне узгодження Кабміном передбачено для рішень державних колегіальних органів про встановлення державних регульованих цін на визначені законом окремі товари суб'єктів природних монополій або суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність на суміжних ринках, у розмірі, нижче економічно обґрунтованого.

Закон і Бізнес