Закон і Бізнес


Хоттабич у законі

За носіння довгої бороди в Китаї можна сісти у тюрму


№15 (1209) 11.04—17.04.2015
3204

У Китаї чоловік потрапив у в’язницю за дуже довгу бороду. За рослинність на обличчі уйгура засудили до 6 років позбавлення волі.


Як повідомляє агентство Франс Пресс з посиланням на China Youth Daily, засуджений 38-річний житель міського округу Кашгара Синьцзян-Уйгурського автономного району почав відрощувати бороду в 2010 році.

Покарали й дружину бородача. Її засудили до 2 років буцегарні за те, що вона носила в громадських місцях бурку, яка закривала обличчя. Подружжя визнали винним у так званій провокації ворожнечі.  Це формулювання останнім часом стали часто використовувати в судових справах.

Такі жорсткі заходи китайського суду пов’язані з тим, що в Синьцзян-Уйгурському окрузі діють угруповання уйгурів-ісламістів. Пекін у рамках боротьби з тероризмом недавно прийняв закон, що не дозволяє носіння в громадських місцях бурки — традиційного елементу одягу, яким благочестиві мусульманки закривають обличчя. Крім того, вже більш як рік влада регіону проводить кампанію проти носіння чоловіками бороди, асоціюючи таку практику з екстремізмом.

У Синьцзян-Уйгурському автономному районі, розташованому на північному заході КНР, переважно проживають уйгури. Сепаратистські угруповання, що складаються з представників цього народу, вимагають незалежності Синьцзяна.