Закон і Бізнес


Більшість голів судів не мають права переобиратись


27.03.2015 12:20
23722

За словами віце-спікера Верховної Ради Оксани Сироїд, не мають права ще раз обиратись на посаду голови суду ті судді, які вже двічі поспіль обирались на посаду.


Відповідне обмеження встановлено чинною редакцією Закону про судоустрій і статус суддів, пояснила О.Сироїд на прес-конференції "Судова реформа: що очікувати від завтра?".

Таким чином претендувати на посаду не зможуть ті судді, які обіймали відповідну посаду до ухвалення закону про відновлення довіри до судової системи і потім були переобрані за новими правилами, передає кореспондент "ЗіБ".

При цьому саме таким чином були переобрані більшість очільників судів. Водночас, за словами О. Сироїд, у деяких судах інакше трактують норми закону, мовляв, оскільки внесено зміни до закону, обмеження починають діяти лише для тих, хто буде обраний за новими правилами, а минулі строки не враховуватимуться.

У тому, що обмеження поширюються на тих голів судів, які вже обіймали посаду, переконаний і експерт реанімаційного пакету реформ Роман Куйбіда. Він припускає, що тим головам судів, які будуть обрані всупереч вимог закону, Президент може відмовитись підписувати посвідчення голови суду.

Нагадаємо, сьогодні склав повноваження голови ВАСУ Олександр Нечитайло. Деталі у матеріалі "ЗіБ".

Закон і Бізнес