Закон і Бізнес


ВР провалила проект щодо боржників Нафтогазу


18.03.2015 13:03
2087

Сьогодні Верховна Рада України хотіла звузити дію Закону "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна", визначивши, що він не поширюється на боржників Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» та її дочірніх підприємств.


Однак, через ряд зауважень народних депутатів законопроект №2264 "Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна" було відхилено.

Проектом передбачалось, що мораторій на застосування примусової реалізації майна (крім майна підприємств, що визначені частинами другою і четвертою статті 5 Закону «Про приватизацію державного майна», підприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, та об’єктів житлового фонду, освіти, охорони здоров’я, соціально-культурного призначення) не поширюється на звернення стягнення на майно боржника для погашення заборгованості перед Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» та її дочірніми підприємствами, що здійснювали постачання природного газу на підставі ліцензії. 

В свою чергу депутати вважають, що даний проект містить приховані корупційні ризики і матиме наслідком штучну заборгованість і відповідні приватизації боржників.

Закон і Бізнес